Total cost of ownership

Ondernemingen en overheidsorganisaties zijn zich er steeds meer van bewust dat een goed binnenklimaat en prettige werkomstandigheden een belangrijke bijdrage leveren aan de arbeidsproductiviteit. Ook groeit het besef dat het energieverbruik omlaag moet, ingegeven door stijgende energieprijzen en zorgen om het klimaat.

Investeren in comfort en energiebesparing loont

Helaas blijft de bereidheid om al in de ontwerp- en realisatiefase van een gebouw in comfort en energiebesparing te investeren vaak achter. Overwegingen op het gebied van total cost of ownership (TCO) spelen nog geen vanzelfsprekende rol in het beslissingsproces. Priva laat u zien dat investeren in intelligente, comfortabele en duurzame gebouwen loont.

Terugverdienkansen in exploitatiefase

Binnen de levenscyclus van een gebouw wordt slechts een kwart van de totale gebouwbeheerskosten gemaakt in de ontwikkelingsfase. De andere 75 procent zijn exploitatiekosten, zoals onderhoud en beheer. Binnen zorginstellingen ligt deze verhouding op 10 om 90 procent!

Onderzoek bewijst dat een slimme investering in de ontwikkelingsfase een aanzienlijke besparing oplevert in de exploitatiefase. Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat de investering in een goed functionerend klimaatsysteem al na twee jaar is terugverdiend dankzij een hogere arbeidsproductiviteit. Wanneer ook besparingen op het gebeid van energieverbruik, onderhoud en beheer worden meegerekend kan de total cost of ownership over de levenscyclus van een gebouw met tientallen procenten afnemen.

Intelligente oplossingen voor lagere kosten en hoger comfort

Met de oplossingen van Priva kunt u de total cost of ownership van uw gebouw(en) aanzienlijk verlagen. Slimme applicaties op het gebied van energiemonitoring, -management en -inkoop zorgen voor lagere facturen voor gas, water en licht. Dankzij de eenvoud en gebruiksvriendelijkheid van de klimaatsystemen van Priva verlopen uw bedrijfsprocessen effectiever en stijgt de arbeidsproductiviteit.

Eenvoud door integratie van al uw systemen

Schaalbaarheid en flexibiliteit zorgen ervoor dat uw investeringskosten laag blijven bij renovaties en uitbreidingen. De open structuur zorgt er bovendien voor dat de hard- en software moeiteloos integreert met uw bestaande én toekomstige systemen. Hierbij gaat het niet alleen om klimaatgerelateerde systemen, maar ook om andere toepassingen binnen uw gebouw, zoals toegangscontrole, beveiliging, brandmelding, aanwezigheidsdetectie en verlichting. Al deze systemen kunnen moeiteloos aan elkaar worden gekoppeld zodat u aanzienlijke besparingen kunt realiseren. Een mooi voorbeeld is een ruimte of verdieping in uw gebouw die niet verwarmd, gekoeld of schoongemaakt hoeft te worden, omdat een sensor detecteert dat niemand er gebruik van maakt. 

Volledige keuzevrijheid

Een ander kostenverlagend voordeel is dat u als opdrachtgever vrij bent in uw keuze van installateurs en regeltechnische bedrijven. Zowel bij aanvang van een project als bij uitbreidingen en onderhoud. U hebt daarbij de beschikking over een uitgebreid netwerk van door Priva opgeleide en gecertificeerde partners. Zo bent u gegarandeerd van een scherpe prijs en een kwalitatief goede dienstverlening. Als opdrachtgever wordt u bovendien eigenaar van alle hard- en software. Dit geeft u de vrijheid tot aanbesteding bij één van de Priva Partners en maakt tussentijds overstappen mogelijk. Priva ondersteunt u graag bij het selecteren van een Priva Partner voor uw project.