Maak je gebouw intelligent met een energiebeheersysteem

Ondernemers zijn vaker dan ooit op zoek naar energie-efficiënte gebouwen. Net daarom maak je je bedrijfspand maar beter intelligent met een geïntegreerd systeem voor gebouw- en energiemanagement.

Maak je gebouw intelligent met een energiebeheersysteem

Gebouwbeheersystemen (GBS) zijn erg in trek voor de efficiënte aansturing van HVAC-installaties. Ze garanderen niet enkel een hoger comfort maar laten je ook duurzamer omspringen met energie. Dankzij een geïntegreerd gebouwbeheersysteem detecteer je de bronnen van energieverspilling en kun je ze ook onmiddellijk aanpakken. Dat leidt uiteindelijk tot lagere energiefacturen en een vermindering van de C02-uitstoot.

Energiebesparing

Slimme gebouwbeheersystemen houden rekening met diverse factoren zoals gebouwbezetting, het huidige en gewenste binnenklimaat en de weersomstandigheden. Een intelligent GBS kan de temperatuur en vochtigheid in verschillende zones regelen, verschillende tijdschema's laten werken en verlichting, ventilatie, warm water, zonwering, beveiligingssystemen en andere CO2-uitstootreducerende technologieën aansturen.

Een gebouwbeheersysteem is een essentieel onderdeel in het verlagen van het energieverbruik. Enkele praktische voorbeelden; je verwarmt of koelt enkel de ruimtes die je gebruikt, je stelt het verlichtingsniveau af aan de hand van het beschikbare daglicht en je past het ventilatiedebiet aan op basis van het aantal mensen in het gebouw.

Snel terugverdiend

Interesse in een energiebeheersysteem? De huidige systemen zijn volledig web based, makkelijk te investeren en erg gebruiksvriendelijk. Je krijgt in één oogopslag de meest relevante energie-informatie te zien en je kunt onmiddellijk bijsturen. De investeringskost is beperkt waardoor de installatie van de TC Energy snel terugverdiend is.