2019 is bijna voorbij. Bij Priva Building Automation hebben we het afgelopen jaar samen met onze partners en klanten digitalisering, innovatie en groei verwezenlijkt.

We kijken ernaar uit onze missie in 2020 samen met u voort te zetten. We hopen dat we in het nieuwe jaar nog betere, nog duurzamere en nog gezondere omgevingen kunnen creëren waarin mensen het beste uit zichzelf kunnen halen.

Ter afsluiting van het jaar deelt het management graag een paar strategische inzichten en hoogtepunten uit 2019 met u.

Veel leesplezier.

Het jaar 2019: innovatie, digitalisering en groei

De meesten van u weten dat Priva een familiebedrijf is. Dat blijkt ook uit onze relaties met onze partners, klanten en collega's. In september 2019 vierden we onze 60e verjaardag. “We hebben 60 jaar lang aan de toekomst gewerkt,” zegt Jerry Vermaas, General Manager bij Priva Building Automation. “We zijn er trots op dat Priva na 60 jaar nog steeds innovatieve technologie ontwikkelt die bijdraagt aan gezonde, comfortabele en duurzame leefomgevingen.” Zonder ons sterke partnernetwerk zou dat niet mogelijk zijn geweest.

De 60e verjaardag van Priva werd gevierd met de opening van ons Growth Lab. Omdat de waarde van onze innovaties het duidelijkst zichtbaar is in de omgeving waarin ze worden toegepast (meestal achter gesloten deuren), besloten we een plek te creëren waar onze oplossingen tot leven komen. Ons Growth Lab is dan ook de uitgelezen plaats voor het tentoonstellen van onze nieuwste innovaties en toekomstige ontwikkelingen.

2019 was over het algemeen een jaar waarin niet alleen ons aantal medewerkers en onze omzet toenam, maar waarin we ook op internationaal gebied zijn gegroeid. We waren aanwezig bij verschillende evenementen in Europa, waaronder vakbeurzen in Frankfurt, Londen en Parijs. Het was geweldig om te zien hoe ons EMEA-team steeds hechter werd en onze internationale collega's elkaar steunden. Tijdens deze evenementen werd één ding heel duidelijk: Priva zet alles op alles.

2020: anticiperen

Nu 2020 steeds dichterbij komt, willen we onze strategie veranderen. “Omdat de vraag van gebouweigenaren en -gebruikers toeneemt, moeten we nu anticiperen op hun behoeften. Onze focus zal daarom verschuiven naar flexibiliteit, persoonlijk comfort en integratie met de nadruk op gebruikersgerichte functies, zodat gebouwgebruikers steeds meer voordeel kunnen halen uit hun omgeving,” zegt Peter Vandendriessche, VP Strategy & Commerce. Intelligente gebouwen die verbonden zijn met de cloud en erop zijn gericht het persoonlijk comfort zo groot mogelijk en het energieverbruik zo laag mogelijk te houden , worden in 2020 de norm.

“De oplossingen die Priva vandaag ontwikkelt, zijn een directe reactie op de uitdagingen die we in de toekomst aan zullen gaan. Door kunstmatige intelligentie in te zetten en bijvoorbeeld een Digital Twin van een gebouw te maken, kan gebouwbeheer nu al worden geoptimaliseerd op basis van gegevens als bezettingsgraad, het weer, thermische eigenschappen van het gebouw en energieprijzen. We zijn van plan deze oplossingen in 2020 verder te ontwikkelen, dus hou ons zeker in de gaten.”

Werken aan een duurzame toekomst

Het jaar 2019 was een succesvol jaar. Zo succesvol zelfs dat onze afdeling Gebouwautomatisering 8 nieuwe collega's erbij kreeg. We zijn ons ervan bewust dat iedere nieuwe medewerker onze voetafdruk vergroot, dus besloten we actie te ondernemen. Omdat we iets terug willen doen, hebben we een symbolische donatie gedaan aan een doel dat ons nauw aan het hart ligt.

 

Voor iedere nieuwe collega die we in 2019 hebben aangenomen, hebben we een ijsbeer geadopteerd. Daarmee dragen we bij aan innovatie, wetenschap en technologie die ijsberen en hun natuurlijke omgeving beschermen.

Omdat de gevolgen van de stijgende zeespiegel en temperatuur overal ter wereld te voelen zijn, vinden we het belangrijk onderzoek te steunen dat het smelten van gletsjers en zee-ijs probeert te stoppen.

 

Werk samen met ons aan een duurzame toekomst.

Ontdek hoe u kunt bijdragen