Innovatieve Bouwcampus van Confederatie Bouw

Confederatie Bouw Limburg V.Z.W. (Hasselt) is in het Wetenschapspark te Diepenbeek begin dit jaar van start gegaan met de bouw van het nieuwe expertisecentrum, de "Construction Academy". De "Bouwcampus" wordt de spil van de Limburgse bouwsector, de thuis van Confederatie Bouw Limburg en van de Construction Academy.

Construction Acadamy, dat als SALK-project ook van EFRO-steun geniet, is een demonstratieproject met betrekking tot energie-efficiënt bouwen voor kennisoverdracht over renovatietechnieken, hernieuwbare energie, materiaalbeheer, waterhuishouding, toegankelijkheid en innovatieve bouwprocessen. Het gebouw moet een echte en duurzame "landmark" worden waarin de nieuwste, met succes beproefde innovaties in de bouwsector tastbaar worden.Het 1.500 m² grote pand zal bovendien energie-actief zijn.

Binnen de Bouwcampus wordt het nieuwe hoofdkwartier van Confederatie Limburg gevestigd, maar het wordt ook de thuis van de Construction Academy, een triple helix-samenwerking waar de overheid, de economische wereld en de bedrijven elkaar ontmoeten. UHasselt en de PXL worden actief bij de uitbouw van de academie betrokken.Een belangrijk deel van de activiteiten op de Bouwcampus zal kaderen in de transformatie van de bouwsector.

Het transformatieproject omvat o.m. 11 proefprojecten,waar zo'n veertigtal bedrijven, kennisinstellingen, architecten en studiebureaus zullen onderzoeken hoe er in de toekomst op een betaalbare en energiezuinige manier kan worden gerenoveerd.

Lees er hier meer over:

Limburg actueel
Mathieu Gijbels
De Vlaamse Ondernemer
Confederatie Bouw