• 30% efficiëntere bewatering en bemesting

  • 20% productie- en kwaliteitsverbetering

  • 10% hogere arbeidsprestaties

Als teler hebt u te maken met uitdagingen die van invloed zijn op uw bedrijfsactiviteiten. Er zijn zo veel aspecten om rekening mee te houden dat u zich soms kan afvragen waar u moet beginnen met het realiseren van uw ambities.

Overal ter wereld willen mensen graag bessen van topkwaliteit, met de allerbeste smaak en een lange houdbaarheid. Tegelijkertijd zijn de benodigde middelen schaars en duur. Hoe zorgt u dat de verschillende rassen die u teelt optimaal presteren? En hoe kunt u kostbare middelen zoals personeel, water en meststoffen zo efficiënt mogelijk inzetten?

Samen met u ontwikkelen wij de juiste oplossing voor uw specifieke situatie. Stelt u zich eens voor wat het voor uw bedrijf zou betekenen als u de bovenstaande resultaten zou kunnen behalen.

Technologische innovaties voor betere gewasprestaties

Door gebruik te maken van technologische innovaties en tuinbouwkennis kunt u gewasprestaties verbeteren. Zo kunt u de teeltomstandigheden optimaliseren en schade door ziektes, ongedierte en weersomstandigheden beperken. Dankzij teeltmethoden die precisietuinbouw mogelijk maken, krijgen zachtfruittelers meer controle over hun gewassen. Door de fertigatie en het klimaat af te stemmen op de behoeften van planten, verbeteren zowel de kwantiteit als de kwaliteit van de oogst. Doordat de gewassen uniformer worden, bent u ook beter in staat prognoses te maken voor uw bedrijf.

Beheeroplossingen voor een beter overzicht en inzicht

Ook als het gaat om arbeids- en productiebeheer is er ruimte voor verbetering. Het kan lastig zijn om een goed overzicht te houden van wat er allemaal in uw bedrijf gebeurt. Informatiebeheersystemen kunnen u helpen bij uw besluitvorming. Doordat u uw personeel en productie nauwkeuriger kunt plannen, weet u zeker dat u op tijd kunt leveren en afspraken kunt nakomen. Dankzij dit verbeterde inzicht kunt u bovendien uw arbeids- en bedrijfskosten verlagen.

Hogere fruitproductie door een optimale watergift

Speciaal voor zachtfruittelers heeft Priva een optimale startoplossing voor irrigatie ontworpen. Deze unieke module berekent elke irrigatiecyclus op basis van de hoeveelheid water die de plant verdampt en die de plant gebruikt, plus het watergehalte van het substraat. Zo wordt de watergift geoptimaliseerd in lijn met de teeltomstandigheden, de toestand van de plant en de conditie van het substraat.

De grootste voordelen:

  • Nauwkeurige en tijdige toevoeging van de voedingsoplossing
  • Optimale ontwikkeling van het fruit
  • Automatische aanpassing van de watergift gebaseerd op de plantbehoeften
  • Lager water- en mestgebruik
  • Speciaal ontwikkeld voor zacht fruit